Fat-Frumos si vrajitoarea

Imparatul Rosu l-a prins pe Fat-Frumos  ca vana pe domeniul lui. L-a aruncat in temnita si i-a spus ca-l va elibera daca va raspunde la intrebarea:

-Ce vrea de fapt femeia?

Tanarul si-a chemat si a intrebat mama, sora, verisoara, vecina, dar nici una n-a putut sa-i dea un raspuns corect. In fine a chemat si o vrajitoare batrana si urata.

Aceasta i-a promis ca-i spune raspunsul corect cu conditia ca, dupa ce va fi eliberat o va lua de sotie.Neavand alta solutie,FAt-Frumos  a acceptat.

Raspunsul dezvaluit de vrajitoare a fost: Femeia, de fapt, doreste sa fie stapana propriei sale vieti! Imparatul l-a eliberat imediat. A urmat nunta si noaptea nuntii. Dupa nunta insa, nu mica i-a fost mirarea cand in pat a gasit o fata tanara si deosebit de frumoasa care i-a spus:

-Pentru ca te-ai tinut de cuvant, jumatate de zi voi fi batrana si urata iar cealalta jumatate, voi fi ca acum. Urmeaza ca tu sa alegi in care jumatate de zi sa fiu tanara si in care sa fiu batrana.

Tanarul cazu pe ganduri: sa rada toti de el vazandu-l ziua cu o batrana urata, iar noaptea sa petreaca cele mai placute clipe alaturi de o tanara fermecatoare? sau sa se plimbe ziua cu cea mai frumoasa fata printre oameni, iar noaptea sa si-o petreaca in compania batranei si urate? In cele din urma tanarul i-a spus sa aleaga ea cum crede ca e mai bine.

Imediat a venit si raspunsul: Voi fi tot timpul tanara si frumoasa pentru ca am gasit barbatul care mi-a dat libertatea de a fi stapana pe propria mea viata.

Morala : Nu conteaza  daca o femeie este tanara sau batrana , frumoasa sau urata,in fond toate sunt niste vrajitoare.

comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: